head_index.jpg

Hem DJ Gugge DJ till... Denon DJ Guide Ljud & Ljus DJ Tips Kontakt
X1700 S3700 Denon DJ Historia

S3500

Denon senaste Tabletop spelare. Den ersättar S3000 och är en kombination av S1000 och S3000. Från S1000 så har man tagit effekterna och från S3000 den snurrande skivtalriken. Men nu så är skivtalriken direktdriven. Spelarna är lite bredare än S5000/S3000 spelarna. Den har samma mått som X1500. Personligen så tycker jag pitchbend knapparna sitter mer rätt på denna spelare än S5000.

Produktblad
Manual
PartList
DN-S3500-DN-S5000 Jämförelse

Recension av S35000 Skriven av Per Hessler på DJ Portal.

Installation:

Det första man lägger märke till när man packar upp Denons senaste flaggskepp S-3500 är hur snygg den är. Bilderna jag sett på Internet visar inte den lyster CD-spelaren har i verkligheten.

Sedan man packat upp S-3500 ur kartongen får man själv montera ihop skivtallrik, slipmat och vinylskiva. Alltihop låses fast med ett plastclips. 7’ vinyladapter medföljer så man kan sätta dit sin favoritsingel om man vill. Monteringen är enkel och snabbt avklarad. Sedan är det bara att koppla in och köra igång.

Motorn:

Den 2,5Kg/cm urstarka direktdrivna motorn ger perfekt vinylsimulering.
Responsen vid scratch och backspinn är precis som på en direktdriven vinylspelare.
Att pitchbenda på samma sätt som på en direktdriven vinylsvarv ger också exakt samma respons och känsla. Ljudet kommer direkt men skivan når full hastighet efter 0,5sek.

Förbättringar:

Man märker med en gång att Denon lyssnat på användarna.

S-3500 är en avancerad CD spelare med många funktioner men den är ändå mycket användarvänlig och enkel att hantera. Färre knappar som har dubbelfunktioner är ett exempel. Stora förbättringar har gjorts på samplern som fått 6st knappar istället för 4st som på S-5000. Effektdelen är också väldigt lätt att hantera. Keyadjust (Mastertempo) har fått en egen knapp vilket minskar antalet knapptryckningar och Pitchregeln har klickläge vid noll.
De som byter upp sig från andra märken och är ovana vid hur Denon hanterar cueinställningen kan välja ”other mode” i förinställningarna och vips så fungerar cueinställningen på samma sätt som hos vissa konkurrenter.

Display:

Displayen är mycket ljusstark och tydlig, något större än på S-3000/5000.
Den sitter perfekt placerad uppe i mitten precis som jag vill ha det.

Knappar:

Denons bakgrundsbelysta knappar med gummikänsla sitter på de flesta ställen.
Några av funktionerna har metallknappar och de fungerar lika bra med samma distinta klick och känsla.

Layout:

Layouten är otroligt bra, allt sitter precis där man vill ha det, förutom en sak, jag gillar inte att man flyttat ner pitchbendknapparna så att de sitter under pitchregeln. Med den starka motorn som sitter på S-3500 skulle man väl i stort sätt kunna ta bort pitchbend eftersom det är bättre att bromsa och skjuta på som man gör med en vinylspelare…

Ljudkvalité:

Ljudmässigt kan man bara konstatera att Denon ytterligare har förbättrat ljudkvalitén och scratchljudet är så bra att det måste upplevas. Jag kan inte höra några missljud när jag scratchar. Det låter och uppför sig exakt som scratch, detta är marknadens bästa vinylemulering alla kategorier. Konkurrenterna ligger klart efter vad gäller ljudkvalité.

Effekter:

Alla funktioner som finns på S-3500 fungerar perfekt. BPM räknaren som var direkt dålig på S-5000 fungerar väldigt bra på S-3500. Den klarade lätt av 10/10 låtar jag testade. Man kan välja mellan Auto BPM /tap (då man slår in takten) eller manuell inmatning. Effekterna: Eko,Flanger och Filter fungerar mycket bra och är enkla att hantera.

loop/hot start/stutter,15sek sampler, Brake, Dump och Reverse fungerar också ypperligt. Hur Denon lyckats få motorn att ändra riktning så otroligt snabbt när man aktiverar reverse är för mig en gåta, jag trodde inte det var möjligt efter att ha sett konkurrenternas versioner. Har ni scratchat i reverse någon gång? Samplern är också mycket lätt att hantera och man kan tom skicka över sin loop till samplern. Dessutom kan man styra över samplern till skivtallriken och använda det samplade ljudet att scratcha med.

CD-Drive:

När man trycker i en CD skiva så går det ganska snabbt innan man kan börja spela den men när man byter spår så tar det ett par sekunder innan man kan spela upp spåret. Det märks tydligt att det tar längre tid om man är van vid Tex. S-5000. Detta beror på att Denon valt en CD drive i S-3500 istället för en DVD drive som sitter i S-3000/5000. Varför man har gjort det är för att hålla nere kostnaderna för oss konsumenter. Med detta i minnet kan i alla fall jag klara av att vänta ca1,5 sek extra när jag byter spår. Vill man inte det kan man stänga av autoque så går det fortare.

MP3:

Vågar man nämna att S-3500 har fullt stöd för MP3 med en mycket smart sökfunktion så man lätt hittar i mappar? Man kan söka på Filnamn, Mapp/fil, Titel eller artist. Förutsatt att filerna är korrekt taggade.

Övriga funktioner:

På S-3500 finns inte Alpha track som på S-5000, istället har man en funktion som heter ”Next track” där man kan välja ett andra spår på CD-skivan som x-fadas in under en period från 0-3sek (valbart i förinställningsmenyn).
Det finns 2st loop/hot start/ stutter med trimmöjlighet av b-punkten som är mycket lätthanterade.
Många inställningsmöjligheter i förinställnings menyn gör att man kan anpassa S-3500 så att den fungerar som man själv vill. Detta gör att Denon S-3500 ganska kompromisslös.

Användare:

Om man tittar på helheten kan man konstatera att S-3500 vänder sig till alla DJ’s.
Såväl de som idag spelar Vinyl (oavsett musikstil) som de som spelar på någon av Denons tidigare CD-spelare eller CD spelare av annat märke.

Jag kan bara ge S-3500 högsta möjliga betyg ,10/10 eftersom jag inte kan hitta någon annan CD spelare på marknaden som kan mäta sig med den om man tittar på helheten.
Kvalitetskänslan är bästa möjliga, ljudet det bästa jag hört, mängder av effekter och funktioner och allt fungerar och känns perfekt.
Denon S-3500 har stor potential att bli ny klubbstandard anser jag.

+

Användarvänlighet
Ljudkvalité
Vinylkänsla i topp
Funktioner
Layout
Design

-

Något lång väntetid när man byter spår
Fel placering av pitch bend knapparna

Recensent:
DJ Hessler

Copyright 2009 Co.