head_index.jpg

Hem DJ Gugge DJ till... Denon DJ Guide Ljud & Ljus DJ Tips Kontakt
Bröllop Företagsevent Video DJ Födelsedagsfester Disputationer Nationer & Gasquer Nattklubbar

                                                                                                                                  

 &

 

Idag så har inte musikvideos den betydelse som den hade under 80 och 90-talen. Men med musikvideo så kan man höja upplevelsen på dansgolvet ett snäpp högre. United DJ/DJ Gugge och Audio Light Design kan nu erbjuda VDJ men även projektorer, videodukar extra ljus eller ljud i paket som passar de olika jobben vi bokas på.

 

Vad kan vi då erbjuda?

Idag (sommaren 2014) så har vi investerat i över 4000 högkvalitativa musikvideor, vi ökar antalet musikvideos med unge för 200-300 stycken varje månad.  Vi har musikvideos från 50-talet fram till dagens hits. Ni kan boka migför precis samma typ av jobb som tidigare fast jag i stället för enbart musik kör ut Video också.

 

Teman vi rekommenderar:

70-Tal

Abba, Amii Stewart, Boney M, Chic, Donna Summer ja listan kan göra mycket längre. Disco, Soul eller rock. Vi kan erbjuda en kväll där våra VDJ kör enbart musikvideos från denna era. Vi kan även tillhandahålla via Audio Light Design tidstypisk ljus för ett dansgolv under denna tid.

80-Tal

1 augusti 1981 var ett magiskt datum för musikvideons historia då startade MTV och första låten var The Buggles - Video Killed the Radio Star. Men en norsk grupp gjorde nog en av de mest omtalade under 80-talet och det var Aha. Vi har cirka 500 musikvideos från denna tid.

90-Tal

Eurotechno, house eller brittpop. Vi har samlat på oss det absolut bästa från denna era. Givetvis så kan vi erbjuda er ljus från denna era som passar in under kvällen.

Urban Classic

RnB och HIP hop från 80-talet fram till 2010. Ni har väl inte glömt Kris Kross, Ice-T, K7 m.m? Vi har över 400 musikvideos med RnB/Hip Hop.

 

 

House/EMD

Från det absolut senaste till där denna musikgenre startade. Paul Van Dyk, Avicii, Swedish House Maffia. Här rekommenderar vi att även hyra in en LED videovägg för att ha bakom VDJ:en för att få till en eventlik upplevelse.

 

 

Vad mer än dessa teman klarar vi av?

Vi kan egentligen spela vad som utifrån de Musikvideos vi har. Ni har även möjlighet att få över den lista på musikvideos vi kan köpa. Idag så har tjänsten vi köper ifrån ca 17 000 listade musikvideos.

Utbudet av Svenska videos är starkt begränsat eftersom det helt enkelt går att få tag på dessa på laglig väg. Finns ingen tjänst som erbjuder oss DJ dessa. Utan vi får nöja oss med de Artister som slår i utlandet och därigenom läggs ut på tjänster som säljer musikvideos till oss DJs.

Vad behöver du för utrustning (om inte annat avtalas)?

Musikvideos, DJ kontrollers, dator och mjukvara ingår i priset. Så är det ett "väsk jobb" där ljudutrustning finns så behövs en Projektor och kabel att jacka in den där jag som DJ ska stå.

FAQ:

- Kostar det extra att hyra en en VDJ? Det kostar ca 15% extra jämfört med vanlig DJ.

- Vad för Videoanslutning behövs? VGA, DVI eller HDMI går bra.

- Vilken upplösning behövs på projektorn? De gamla video är i vanlig TV kvalite dvs vertikala upplösningen 576 linjer, och då räcker det med vanlig SVGA upplösning. De nya videos från 2012 och framåt är i full HD och då blir upplevelsen helt annat med en bättre upplösning.

- Vilken Mjukvara använder du? Serato DJ 1.x.x med Serato Video plugin.

- Vilken DJ utrustning använder du? Antingen Denon MC6000 MK2 eller vilken annan Serato kompatibel kontroller där jag kan använda ett Rane SSL 2 enhet. Mixer måste ha MIDI för att det ska gå att kontrolera video mixningen. Normala fall Denon SC2900 med Denon X1700 mixer.Copyright 2009 Co.