Om DJ Gugge

Namn: Gunnar (Gugge) Klintberg
Född: Mars 1974
Företag: S&G Klintberg AB

I över 20 år som aktiv diskjockey så är jag numer en av Upplands mest erfarna och fortfarande aktiva party DJ.
Från och med 2013 så bedrivs verksamheten i ny bolagsform från tidigare bedrivit verksamheten som enskild firma så drivs nu verksamheten som ett aktiebolag.

Jag började som diskjockey 1995 och har varit aktiv alltsedan dess. Från början arbetade jag enbart som mobil diskjockey, men gör numer även en hel del jobb på fasta ställen, t.ex Uppsalas Nationer. Många av de uppdrag jag får är på festvåningar runtom i Uppland, ofta blir det bröllop och företagsevent.

Lyssna på mixar som jag gjort?

Jag har två olika sidor på DJ-mix tjänsten mixcloud där det finns ett antal mixar att lyssna på i lite olika musikgenre, givetvis så spelar jag även andra stilar än de mixar som finns där, och det kommer fyllas på mixar under årens gång i nya och gamla musik genres.

Den nya profilsidan: https://www.mixcloud.com/DJGugge/

och en äldre där det ligger 3 olika mixar: https://www.mixcloud.com/gunnar-klintberg/

Hur började det hela?

För lite över 20 år sedan träffade jag Andreas Sund som då var Light Jockey åt Robert Hillbom som drev Crypton Disco. Genom denna relation blev jag intresserad av att spela musik på Discon. Jag köpte in egna Disco Cd spelare som hete Econ, de hade Pitch och pitch bend. Jag fick det första jobbet som DJ runt 1995 på en universitetsfest. Sedan dess så har det rullat på, vartefter har utrustningen bytts ut: efter Econ CD:n investerade jag i en Denon DN 2000, sedan DN-D2600, DN-S5000, HS5500 och nu S3700. Första mixern jag hade var en 2 kanals lågpris-mixer från ljudia, men bytte ut den mot en Citronic Predator MK2. Efter ett kort tag bytte jag ut den mot en Behringer DJX700 (vilket misstag), men ändrade efter bara någon månad till en Denon X1500 som jag har kvar fortfarande även fast nu så äger jag också en X1700.

2004 togs första stora steget för att komma dit jag är idag och det var att starta egen DJ företag.

2006 investerade jag i en egen PA anläggning, ljusanläggning och släp. Tidigare hyrde jag in anläggning från Audio Light Design (Vilket jag fortfarande gör på större jobb). Under de lite över 15 åren jag varit aktiv diskjockey har jag fortsatt spelningar för studenter, eftersom dessa spelningar ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Numer spelar jag även på bröllop vilket jag tycker är underbart att spela på eftersom alla alltid är väldigt glada och trevliga på dessa fester.

2007 så bestämde jag och min kollega Robert oss för att starta en DJ förmedling. Namnet blev samma i samma anda som Magnus och Robert använt sedan 90-talet på sina gemensamma jobb " United Disco Show" kallades deras stora jobb på den tiden. Starten 2007 så var det Pelle och jag som kom från Uppsala. Magnus, Andreas från Tierp, Robert från Skärplinge.

2008 så kände vi att United-dj skulle växa för regionen Gävle och tog då in Peter och Johan i gruppen.

2009 så avled Robert. Så jag var osäker vad jag skulle göra med United ett tag. Först så flyttade vi över hela ansvaret för bokningar till mig. Men jag kände att det blev för mycket för mig att ta även ansvaret för områden där jag inte själv är aktiv, så Magnus fick då ansvaret för Norduppland & Gästrikland. Jag själv har fortfarande hand om Stockholm och Uppsala som områden där jag förmedlar jobb. Så även fast jag personligen inte alla gånger kan ta ett jobb så har jag dels fyra andra Uppsala baserade DJs numera jag jobbar med. Pelle, Perra, Jacob & Mats. Samt två Tierps baserade DJ's Magnus och Andreas.

2009 var också ett år där stora delar av min ljudutrustning uppdaterades. Jag har bytt ljud från HK-Audio till QSC HPR serien. Jag har Denons nya X1700 mixer samt Denons nya S3700 mediaspelare. Jag uppdaterade även så att jag kan styra ljuset med Martin Lightjockey vid behov.

2010 började med att jag investerade i 8 st LED moving heads, bytte basarna till QSC Ksub samt i slutet av året köpte en Electro Voice processor för att få ett optimalt ljud. Jag och delar av United i Uppsala har ett starkt samarbete med Norrlands Nation Fest och Konferens där vi levererar DJ's till dem om kunden önskar. Vi har fortsatt samarbetet med Östgöta Nations festvåning. Däremot så har klubben Hits som jag körde för Nationen lags ner även fast den gick riktigt bra. Anledningen jag fick var att jag spelade för kommersiell musik.

2013 verksamheten har växt så att det är dags att ändras bolagsformen från enskild firma till aktiebolag.

2014 Byter mjukvara från Traktor DJ till Serato DJ och investerar i Video Plugin, samt köper ca 5000 musikvideos från 50-talet och framåt. Byter även kontroller till Denon MC 6000 MK2.

2016 Uppdaterar till ytterligare en kontroller Denon MCX-8000.

2018 För första gången så valdes Pioneer som DJ utrustning då deras DDJ 1000 kontroller, Rekordbox samt nya DMX interfacet RB-DMX1. Ljuset uppdaterades även till 4 st ADJ LED Bars, 4 stycken ADJ LED Par samt två ADJ LED Scanner, samt två ADJ LED Barrel.

2020 QSC PA anläggningen byts mot NEXO PS10 / LS600 systemet för att kunna leverera det bästa ljudet en Party/bröllops DJ i Uppsala kan göra.